Jdi na obsah Jdi na menu
 


Speciality

26. 12. 2013

Hořká čokoláda 

  • kakao je plné flavonoidů - pomáhají předcházet ucpávání tepen tukovými látkami v krevním řečišti
  • obsahuje hořčík, který je jedním z nejdůležitějších minerálů pro zdraví srdce
  • nejlepší čokoláda obsahuje minimálně 70% kakaa,kakaové máslo a cukr, je bez konzervantů (lecitin) a umělých sladidel
  • doporučuje se kupovat si tu nejkvalitnější čokoládu s minimálním obsahem 60 procent kakaa, a vychutnat si 30 až 60g párkrát do týdne

Včelí pyl

  • nesmírně výživná a vyvážená potravina - dokonalá přírodní potravina - plná vitamínů,  minerálů, stopových prvků, enzymů a aminokyselin
  • obsahuje osmnáct aminokyselin, DNA a RNA, vitamíny A, B1, B2, B6 a B12, niacin, kyselinu pantotenovou, kyselinu listovou, vitaminy C, D, E a K, cholin, isonitol, rutin a další bioflavonoidy, vápník, hořčík, železo a zinek, deset druhů enzymů, koenzymy a mnohé další nutriční komponenty
  • obsahuje stopové minerály, jako je křemík, molybden, bór a síra, navíc je to jeden z mála zdrojů vitamínu B12, který nepatří mezi maso
  • může zkrátit dobu regenerace a předcházet onemocněním
  • Mateří kašička
  • zpomaluje stárnutí a dokáže posilovat zdraví a prodloužit život
  • má vysokou nutriční hodnotu – obsahuje všechny vitamíny skupiny B, včetně vysoké koncentrace vitamínu B5, a navíc obsahuje i minerály, vitamíny A, C, D a E, osmnáct aminokyselin, enzymy a hormony 

Zelené potraviny

  • společný znak – chlorofyl – dodává rostlinná zelené zbarvení, slouží k přirozené očistě krve a pomáhá omezovat růst bakterií
  • má přirozeně protizánětlivé účinky a vysokou nutriční hodnotu
  • zásadité látky, jako je spirulína, řasy, chlorela, výrazně zvyšují odolnost organismu vůči chorobám

Mladý ječmen

  • šťáva z ječmene zvyšuje odolnost, sexuální energii, jasnost myšlení a zmírňuje závislost na tom, co nám neprospívá
  • zlepšuje texturu pokožky a léčí suchost spojenou se stárnutím

Šťáva z pšeničné trávy

  • dokáže pročistit lymfatický systém, navrátit tělu rovnováhu, napomoci odstranění těžkých kovů z buněk a navrátit vitalitu
  • 30ml šťávy obsahuje cca stejné množství vitamínů a minerálů jako přibližně kilogram zeleniny

Spirulina

  • bohatá na chlorofyl, bílkoviny, beta-karoten a prospěšnou mastnou kyselinu zvanou GLA (kyselina gama-linolová)
  • obsahuje pigment fykokyanin, který má antioxidační a protizánětlivé účinky 

Chlorela

  • má pevnou vnější buněčnou stěnu, která na sebe váže těžké kovy, pesticidy a další karcinogeny a bezpečně je odstraňuje z těla

Olivy

  • vybírejte si olivy pečlivě
  • nejlepší metodou pro zpracování oliv je nakládání do oleje, nálevu, vody či soli (uvedeno na obale)
  • obsahují širokou škálu prospěšných rostlinných sloučenin, včetně tokoferolů, flavonoidů, anthokyaninů, sterolů a polyfenolů
  • mají protizánětlivé účinky, zlepšují imunitní funkce, napomáhají prevenci poškození DNA a chrání kardiovaskulární systém
  • tuk v olivách (a v olivovém oleji) je převážně tvořen mononenasycenou kyselinou olejovou, která bývá spojována s vyššími hodnotami HDL („hodného“) cholesterolu

 Kysané zelí (nepasterizované)

  • jedině poctivá fermentace nám umožní získat zdravotní přínosy „živých kultur“, jako je laktobacilus
  • laktobacily zajišťují rovnováhu střevní mikroflóry, která má vliv na trávení, imunitní funkce a na absorpci a asimilaci nutričních látek
  • podporují a zlepšují imunitu a dokonce dokážou potlačit H. pylori
  • probiotika (živé kultury) pomáhají tlumit zánět, zlepšují trávení, mají protirakovinné účinky, dokážou zvýšit „hodný“ cholesterol a zároveň snižovat ten špatný - v přirozeně fermentovaném zelí jsou tyto bakterie zastoupeny velmi hojně
  • při fermentaci zelí vznikají isothiokyanáty, které mají schopnost předcházet rakovinnému růstu (prostata)
  • šálek kysaného zelí obsahuje 150% DDD vitamínu K, který je nesmírně důležitý pro zdravé kosti, a dále i slušné množství vápníku, vitamínu C, draslíku, fosforu, hořčíku a železa
  • průmyslově vyráběné zelí má velmi vysoký obsah sodíku (soli) a je pasterizované, což z něj činí „mrtvou“ potravinu bez prospěšných bakterií!!!
  • vyrobte si vlastní kysané zelí

Mořské řasy

  • obsahují vitamíny a aminokyseliny a jsou dobrým zdrojem jódu, vápníku a železa
  • mají schopnost detoxikovat a mohou napomáhat v prevenci asimilace těžkých kovů, jako je kadmium, i dalších toxinů z okolního prostředí

 

  • dobrý zdroj protirakovinného selenu
  • neupravovat tepelně - zničení nutričních látek
  • obsahují 100 až 500krát více jódu než měkkýši,4x více železa než hovězí maso, vitamín A a 10x větší množství vápníku než mléko

Klíčky

  • brokolicové klíčky mají třicet- až padesátkrát vyší koncentraci ochranných chemických látek než vzrostlá rostlina brokolice
  • obsahují indol-3-karbinolu (protirakovinnou látku), který  brzdí lidské buňky rakoviny prsu a prostaty
  • vojtěškové klíčky - zdroj saponinů - „přírodní čistící prostředek“, vážou na sebe cholesterol = předcházejí jeho opětovnému vstřebávání do systému
  • rakovinné buňky mají ve svých membránách více cholesterolu podobných sloučenin než normální buňky, saponiny dokážou také zasahovat do růstu a dělení rakovinných buněk
  • pšeniční klíčky - obsahují spoustu vitamínu E, zinku, železa, vlákniny, hořčíku, fosforu, draslíku, thiaminu, filutů, vitamínu B6, manganu a selenu

Syrovátková bílkvina

  • bílkoviny slouží jako stavební kameny pro hormony, neurotransmitery a protilátky, a navíc jsou důležité i pro silné svaly a kosti
  • syrovátková bílkovina má významný stimulační efekt na imunitní systém
  • glutation = „super antioxidant“ – ničí volné radikály a těsně souvisí s detoxikací karcinogenů (jedů) v těle
  • syrovátková bílkovina je jedním z nejbohatších zdrojů „stavebních kamenů“, nutných pro výrobu glutationu
  • izolát syrovátkového proteinu je tou nejčistší, nejkoncentrovanější a nejlepší dostupnou formou syrovátkové bílkoviny, obsahuje 90 a více procent bílkovin a jen velmi málo tuku a laktózy