Jdi na obsah Jdi na menu
 


Seminář Filipino Combat - Karambit 2.5.2015

23. 5. 2015

Seminář Filipino Combat 2.5.2015

Seminář byl tentokrát zaměřen na techniky s Karambitem od úplných základů, až po pokročilejší techniky, takže si přišli všichni na své.

I účast byla super, celkem 28 lidí !!!!! Na závěr proběhly zkoušky na Level 1, 2 a 3 ve Filipino Combat, které všichni úspěšně složili, takže tímto i dodatečně gratuluji. Závěrem bych rád poděkoval Tomášovi Severovi, za již tradičně kvalitní seminář a budeme se těšit na další, včetně letního soustředění.

fc-4.jpg

fc-5.jpg

fc-1.jpg

Pohled Tomáše Severy na seminář:

Kerambit je zahnutý nůž, který připomíná dráp tygra. V Brně se sešlo 28 zájemců na semináři s touto tradiční zbraní, která je typická pro jihovýchodní země /Malajsie, Indonésie, Filipíny/.

Krok za krokem se začátečníci seznamovali se základními údery, protiútoky, blokováním, porazy, manipulací, dvěma typickými drily až po jednoduché bojové kombinace. Po každé hodině se opakovala probraná látka a na závěr byli všichni uvedeni do systému výuky TFC založené na kombinaci všech probraných principů a tím vytváření mnoha variací technik.

Kerambit byl představen i v rámci tří systémů, s kterými se mohou studenti TFC setkat /Panantukan, Mano Mano, Silat/. Prováděly se boxerské pohyby, přímé a rychlé likvidační techniky i pohybově krásné kombinace Silatu. Karambit se v poslední době objevuje stále častěji v akčních filmech a tak není divu, že si nachází své příznivce. Seminář proběhl v duchu moderní výuky bojového umění, kdy si všichni užili především zábavu a radost z pohybu.

Po semináři proběhly zkoušky na Level 1-3 TFC. Přestože někteří studenti měli za sebou 6h seminář, jejich nasazení bylo uspokojivé. Je skvělé, že znalost techniky a její provedení bylo téměř bez chyb. Vzhledem k dálkovému studiu je to dobrá zpráva, že se daří brněnským instruktorům zvyšovat laťku kvality. Nedostatky v pohybu, reflexech či funkčnosti technik sebeobrany byly nahlášeny a věřím, že do budoucna budou studenti zase o něco lepší.

Celkově lze zhodnotit brněnský seminář za vydařený a všichni makali jak se patří. Jako vždy nechyběla dobrá nálada a tak to má být, protože paranoiu si můžeme nechat za zavřené dveře našich tréninků.